Bijzondere Antarctica ijsbergfoto's – Half boven half onder water

Bijzondere Antarctica ijsbergfoto's – Half boven half onder water

Maarten Jacobi 1812
Fotograaf Steve Mandel heeft een aantal spectaculaire ijsfoto's gemaakt op zijn reis naar Antarctica. Door een handgemaakte rig te gebruiken in combinatie met zijn Canon EOS 5D Mark III, heeft hij foto's kunnen maken van boven én onder water tegelijk.

We kennen allemaal de spectaculaire ijsbergfoto's uit Antarctica, waar torenhoge ijsrotsen met blauwe kleuren uitmonden in het koude water. Mandel laat in zijn foto's ook zien hoe de ijsbergen verder gaan onder het water, door een speciale cameraopstelling te gebruiken.

Ten eerste gebruikte hij een onderwaterbehuizing voor de 5D Mark III, die hij aan een lange metalen paal bevestigde. Door de speciaal gefabriceerde houder aan een monopod te bevestigen kon hij het perspectief van zowel onder als boven water tegelijk zien.

Antarctica ijsbergfoto's uit de lucht

Tot slot zat de monopod stevig aan de boot vast waarin hij zat, voor extra stabilisatie. Om vervolgens foto's te kunnen maken gebruikte Mandel  de CamRanger app in combinatie met een iPad Mini, die hij om z'n arm droeg.


Foto's © Steve Mandel

Naast de onderwaterfotografie gebruikte de fotograaf ook een drone om vanuit de lucht beelden te filmen, waarvoor Mandel exclusieve rechten kreeg. Kijk op de website van Steve Mandel voor meer foto's en info.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten