Bijzondere 360 graden video met iPhone 6 – Bullet-time effect

Bijzondere 360 graden video met iPhone 6s – 'Bullet-time effect'

Maarten Jacobi 2057
Met de opkomst van actiecamera's en 360 graden videocamera's zien we steeds meer unieke perspectieven op de wereld, maar ook smartphones zijn in staat om bijzondere beelden op te leveren. Fotograaf en professioneel skiër Nicolas Vuignier gebruikte de slowmotion-optie van zijn iPhone 6s, in combinatie met een speciale constructie, om een uniek 'bullet time' effect teweeg te brengen: een stilstaand moment in de tijd, waarbij de camera door de ruimte beweegt.

De video is daadwerkelijk gemaakt met de iPhone 6s, Vuignier zegt daarbij dat de telefoon ongedeerd is gebleven door het gebruik van zijn constructie, die hij de 'Centriphone' noemt..

iPhone 6s slowmotion en Bullet Time

De iPhone 6s heeft de mogelijkheid om in een resolutie van 720p met 240bps te filmen (in 1080p met120bs). Door deze slowmotion te combineren met een snel ronddraaiende constructie, is het mogelijk om een 'bullet time'-effect te poduceren.

Bekijk hieronder de video op YouTube, die in 720p is gefilmd:

Meer video's vind je op het YouTube-kanaal van Vuignier. Eerder zagen we ook al een drone die in extreme slowmotion voedsel hakt.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten