Belangrijke CES 2016 verwachtingen – Canon, Nikon, Sony, Olympus, Fujifilm, Sigma en meer!

Belangrijke CES 2016 verwachtingen – Canon, Nikon, Sony, Olympus, Fujifilm, Sigma en meer!

Maarten Jacobi 3547
Nog een paar weken tot CES 2016 begint in Las Vegas. Van 6 tot 9 januari 2016 zullen we daar allerlei aankondigingen zien van de grote spelers op fotografiegebied. Wij bespreken alvast de belangrijkste CES 2016 verwachtingen per cameramerk en doen onze voorspellingen.

Elke jaar in januari komen alle grote cameramerken weer bij elkaar in de woestijn van Las Vegas om de nieuwste modellen te tonen en belangrijke aankondigingen te doen. Samen met CP+ en natuurlijk Photokina is CES één van de belangrijkste beurzen. Wat kunnen we er dit jaar van verwachten?

Canon

Waar Canon mee komt, is nog onduidelijk en vaag. Toch gaan er geruchten (net als vorig jaar), dat het bedrijf mogelijk de Canon 1D X II zal aankondigen en misschien al zelfs een prototype zal tonen. De geruchten zijn echter nog onzeker, hoewel het waarschijnlijk is dat Canon tenminste iets belangrijks zal aankondigen.

Zal het de Canon 1D X II zijn, of misschien toch een Canon 80D? We zullen het begin januari weten.

Lees meer informatie over de mogelijke Canon 1D X II…


Nikon

We zagen al heel wat beelden en gelekte foto's voorbij komen, waardoor het vrij zeker is dat Nikon deze CES met de Nikon D5 aanwezig zal zijn. Eerder bevestigde het bedrijf al de ontwikkeling van dit nieuwe vlaggenschip.

De Nikon D5 zal hoogstwaarschijnlijk als prototype beschikbaar zijn op de beurs. De camera heeft waarschijnlijk meer dan honderd focuspunten en biedt 20,7 megapixels.

Lees meer over de Nikon D5...


Sony

Er zijn sterke aanwijzingen dat Sony zeer binnenkort de opvolger van het high-end A99-model zal aankondigen op CES. Mogelijk gaat het om wederom een spiegelreflexcamera met een A-vatting. Er is verder nog helemaal geen informatie beschikbaar over de mogelijke opvolger van de A99.

Op 5 januari, aan de vooravond van de CES, heeft Sony een eigen persvoorstelling, waarbij mogelijk de nieuwe camera wordt aangekondigd...


Olympus

In het geval van Olympus denken we met redelijke zekerheid te kunnen stellen dat het nieuwe 300mm f/4 PRO-objectief zal worden aangekondigd tijdens CES 2016.

Verder gaan er geruchten over een stel lichtsterke prime-objectieven, die mogelijk ook tijdens CES worden aangekondigd.

Waarschijnlijk zal het 300mm-objectief te testen zijn op de beurs. Lees meer informatie over het nieuwe objectief met beeldstabilisatie...


Fujifilm

Er gaan al een tijdje geruchten over een mogelijke Fujifilm X-Pro 2 camera, die over een X-Trans III-sensor zal beschikken.

Of de camera tijdens CES 2016 wordt aangekondigd is nog onzeker, evenals de mogelijke 4K-functie die de camera zou hebben. Wel zijn er duidelijke aanwijzingen dat de fabrikant snel met een aankondiging zal komen. CES 2016 is dan geen gek podium om een aankondiging te doen.

Lees meer informatie over de Fujifilm X-Pro 2...


Sigma

Sigma weet al enkele jaren goed te presteren door stuk voor stuk uitstekende objectieven te produceren. Het lijkt erop dat het bedrijf dit het komende jaar nog zeker zal volhouden.

Zo zagen we bijvoorbeeld dat er een patent is aangevraagd voor een Sigma 11-22mm f/4.5-5.6 DG HSM Art. Zouden we deze ultragroothoekzoom al kunnen aanschouwen tijdens CES?

Lees meer informatie over dit mogelijke nieuwe Sigma-objectief…


Elektronica

Naast de camera's op CES, staat de beurs in het teken van elektronica in het algemeen. Zo zullen we waarschijnlijk heel wat nieuwe televisies, monitoren en audioapparatuur voorbij zien komen.

Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe AOC I2771FM9 monitor. De monitor is 27inch (68,6 cm) IPS en beschikt over de nieuwst 'Quantum Dot' techniek. Deze nieuwe techniek zorgt voor levendige kleuren en is vooral voor foto- of videobewerking erg interessant.

CES 2016 verwachtingen

Bovenstaande geruchten en verwachtingen zijn nog heel onzeker. Over een paar weken weten we meer. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geruchten! Voor meer informatie over CES 2016 kun je terecht op de officiële website.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van AlainSki

Hoe kom je erbij dat de AOC I2771FM9 een 4k scherm is? Dit is een 1080p scherm en hetzelfde paneel als de Philips 276E6ADS

afbeelding van Maarten Jacobi

Bedankt, goed gezien! We hebben het aangepast.

afbeelding van Willem Kaiser

Bij de Olympus wordt geen afbeelding getoond, alleen een kruisje in
een vierkantje.