Feinberg is een reclame- en productfotograaf van de oude stempel. Hij schiet zijn foto's met behulp van een analoge 8x10-inch camera. Voordat hij de uiteindelijke foto op een duur negatief schiet, gebruikt hij Polaroids om het beeld te controleren. De voorraden 8x10-inch Polaroids raken echter op, dus moest Feinberg opzoek naar een oplossing.

Eigen ontwerp

Hij ging zelf aan de slag en ontwierp zijn eigen reusachtige digitale achterwand. Feinberg vond een fabrikant zo gek om er eentje te bouwen, of eigenlijk twee, want hij heeft een reserve exemplaar. Met de 10-megapixelresolutie levert de achterwand foto's die meer dan toereikend zijn om te voorspellen hoe het eindresultaat er op film uit gaat zien.

Met een opnameoppervlak dat maar net iets kleiner is dan een a4'tje, is het de grootste digitale achterwand ooit gemaakt. Hij past zonder adapter op een Sinar 8x10 inch-camera. Het duurt 30 seconden voordat de foto klaar is en dat lijkt wellicht heel lang. Het ontwikkelen van een Polaroid neemt echter zo'n 2 minuten in beslag. Plannen om de achterwand in productie te nemen zijn er niet.

Net zo duur als een huis

Dat een grootformaat digitale achterwand, die de prijs van een woonhuis vertegenwoordigt, helemaal niet zo'n slechte deal is, legt Michtell Feinberg in een interview op A Photo Editor uit: 'Ik schiet 7,5 Polaroid per foto. Dat afgezet tegen 400 a 500 foto's per jaar, gebruik ik op zijn minst 3000 Polaroids per jaar. Met een prijs van 15 dollar per stuk heb je het dan over 50.000 dollar.' Volgens Feinberg is de achterwand ontworpen om heel wat jaren mee te gaan en zal deze zich dus terugbetalen.

Overigens heeft Impossible recent aangeven eind dit jaar weer 8 x 10 inch instantfim te gaan maken. Op Feinberg hoeven ze in ieder geval niet te rekenen als toekomstige klant.

8x10 inch digiback