Alexander Krack wint Internationaal Fotofestival Leiden 2015

Dalindcy 1585
De Duitse Alexander Krack (1981) werd vandaag uitgeroepen tot winnaar van het Internationaal Fotofestival Leiden. Zijn fotoserie ‘Morgens nüchtern, am Brunnen, zu Bett‘ werd door de jury beoordeeld als de beste en origineelste.

Alexander is duidelijk verbaasd dat hij gewonnen heeft. 'Toen ik hoorde dat ik genomineerd was en de andere genomineerden zag, dacht ik: ‘Oké, dit is het. Ik ga niet winnen.' Hij is blij verrast dat hij uiteindelijk toch de eerste prijs gewonnen heeft. 'Ik ben vanmorgen vanuit Berlijn hiernaartoe gevlogen en heb niet veel geslapen, maar nu ben ik wel wakker', zegt hij lachend.


Alexander neemt zijn prijs in ontvangst.

Fotoserie

Duitsland heeft meer dan driehonderd zogenaamde 'spa towns' (kuuroorden). Veel (chronisch zieke) Duitsers gaan hier regelmatig naartoe om te ontspannen en te genieten van de bekende fonteinen die in veel spa towns staan. Het water in deze fonteinen is verrijkt met mineralen. Alexander bezocht veertig van deze kuuroorden en maakte er een fotoserie over die in eerste instantie bedoeld was als afstudeerproject. 

Internationaal fotofestival Leiden

Het werk van Alexander en de negentien andere genomineerden is nog tot en met 31 oktober te bekijken in de binnenstad van Leiden. Het werk is te bewonderen in de buitententoonstellingen. Vorig jaar won Renate Beense het festival met haar fotoserie 'Gewoon Pa'. Meer informatie over het festival vind je hier

afbeelding van Dalindcy

Dalindcy Koolhoven | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Dalindcy