Adobe winst verdubbeld dankzij Creative Cloud

Adobe winst verdubbeld dankzij Creative Cloud

Maarten Jacobi 1214
Adobe heeft haar kwartaalcijfers bekendgemaakt en die zijn indrukwekkend. De Adobe winst is in korte tijd verdubbeld, dankzij een groeiend aantal abonnees van de Creative Clouddienst. Het bedrijf heeft inmiddels 833.000 betalende leden.

De winst van het softwarebedrijf Adobe is in zeer korte tijd enorm gestegen. Dit is volgens het bedrijf te danken aan de enorme groei van de Creative Cloud, een online dienst waarbij leden maandelijks betalen om verschillende apps te gebruiken, zoals Photoshop en Premiere.

Adobe winst door Creative Cloud

Adobe zag de omzet stijgen met 35,7% naar 875,3 miljoen dollar. De totale omzet steeg naar 1,31 miljard, met een winst van 222,7 miljoen dollar (vorig jaar nog 88 miljoen dollar). Meer dan de helft van de ruim 800.000 abonnees betaalt de volle pond en heeft daarmee beschikking tot alle apps.

Het aandeel Adobe Systems Incorporated steeg met de positieve cijfers tot een ongekende hoogte van 94.96 dollar per aandeel. Adobe heeft aangegeven dat het bedrijf voorlopig nog een flinke stijgende lijn zal laten zien.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten