Adobe Photoshop custom toolbars en artboards nog deze maand beschikbaar

Adobe Photoshop custom toolbars en artboards nog deze maand beschikbaar

Maarten Jacobi 1761
Mensen met een Creative Cloud account kunnen dit jaar nog een interessante update voor Photoshop CC verwachten. Er worden namelijk Photoshop custom toolbars en artboards toegevoegd. Met de custom toolbars kun je zelf bepalen welke icoontjes op de linker kolom wel en niet te zien zijn, evenals de volgorde van de tools.

Voor veel mensen in het altijd even zoeken naar de juiste tool in Photoshop. Daar komt nu verandering in met een grote Adobe Creative Cloud update, die nog voor het eind van het jaar moet verschijnen.

Photoshop custom toolbars en artboards

De update voegt onder andere Photoshop custom toolbars toe als functie voor het fotobewerkingsprogramma. Hiermee kunnen gebruikers hun eigen voorkeur instellen wat betreft de zichtbare tools en de volgorde ervan.

Ook kunnen er artboards worden toegevoegd aan het programma, waarmee je niet meer op allerlei verschillende zichtbare en onzichtbare lagen over elkaar heen hoeft te werken. De Photoshop artboards werken vergelijkbaar met die in Adobe Illustrator.

Kleinere aanpassingen

Kleinere aanpassingen en verbeteringen zijn onder andere een 'recentelijk geopend'-scherm bij het opstarten van Photoshop en een strakkere interface, die beter geoptimaliseerd is voor touch-screens, zoals die van de Microsoft Surface Pro 4.

De update is nog eind dit jaar beschikbaar via de Creative Cloud app. Eerder zagen we al een belangrijke update voor Adobe Camera Raw.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten