Adobe Lightroom 6 uitgelekt bij webshop Best Buy

Thomas Kouveld 5566
Wederom heeft een webwinkel meer informatie uitgelekt over Adobe Lightroom 6. Bij de Amerikaanse elektronicaketen Best Buy was het softwarepakket op de website te zien. Lightroom 6 kost 150 dollar. Studenten en docenten kunnen het programma voor 80 dollar bestellen. Dit zijn de gebruikelijke prijzen die Adobe hanteert in de Verenigde Staten.

Bij de Amerikaanse webwinkel Best Buy was enige tijd een productpagina van Adobe Lightroom 6 te zien. De pagina is inmiddels verwijderd, maar nog te bekijken via de cache van Google.

Er zijn weinig nieuwe details te vinden over Lightroom 6, naast de prijs is de rest van de pagina gevuld met een algemeen marketingpraatje over Lightroom. Zo benoemd de website het gemak van het organiseren, bewerken en delen van je foto's, of die nu gemaakt zijn met een dslr, smartphone of compactcamera.

Adobe lijkt hiermee Lightroom op een breder publiek te richten dan voorheen. Niet alleen de fanatieke fotograaf met een spiegelreflex of systeemcamera wordt aangesproken, ook de 'casual'-fotograaf die plaatjes schiet met een smartphone wordt overgehaald om de software te kopen.

Fnac

Eerder verscheen Lightroom 6 voor korte tijd op de website van de Franse winkelketen Fnac. Toen werden nieuwe functionaliteiten, waaronder gezichtsherkenning en een HDR-functie, genoemd. In de advertentie op Best Buy wordt hier geen melding van gemaakt.

64-bit

Zoals Adobe eerder zelf bekendmaakte is Lightroom 6 alleen beschikbaar als 64-bit software. Hier wordt echter geen melding van gemaakt in de webshop van Best Buy. Wel geeft de website aan dat het Apple-gebruikers het Mac OS X 10.8 Mountain Lion nodig hebben om de software te kunnen draaien, een 64-bit-besturingssysteem. Mac-gebruikers met een oudere versie van het besturingssysteem zullen dus moeten upgraden.

Aankondiging

Wanneer Adobe Lightroom 6 op de markt komt, is nog onbekend. Geruchten wezen eerst naar 9 maart en recentelijk naar 25 maart 2015, maar Adobe heeft nog geen officiële aankondiging gedaan. We zullen dus nog even moeten afwachten.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas

afbeelding van Hans31

adobe NL heeft vorige week ook al informatie gelekt. Dit stond op de site van derooijfotografie.nl inclusief screenshots.

afbeelding van Arnold van Wijk

Begint steeds meer een consumentenprogramma te worden voor de massa.
Ik ben al overgestapt naar Capture One Pro 8, even wennen aan de nieuwe interface en workflow, maar kwaliteit van kleuren en detail is beduidend beter.

afbeelding van Eddi

Arnold heeft volkomen gelijk. Plebsprogramma voor de onnozele massa. Zelf gebruik ik Paint.NET. Door bijna niemand gebruikt. Fantastisch programma.

afbeelding van Tim Krienz

Haha, hij is leuk. Al die miljoenen Adobe gebruikes 'onnozelen' te noemen, je hebt lef!
Ik zeg dream-on met je windhoos Paint progje, tis gratis en dat vind ik nou onnozel om met zoiets aan de slag te gaan. Ieder zijn ding, je staat zo wel lekker ver van de massa af en jou inschattend lijk jij mij zo'n type die vaak de vinger opsteekt en roept 'ik ben tegen', maakt niet uit wat, maar ik ben tegen:). Suc6.

afbeelding van jaccograaf

Prima programma.

Liefs een onnozele consument ;)

afbeelding van Anoniem

Inderdaad een prima programma, de wijze waarop adobe de dag van vandaag zijn software aan de man brengt verdient meer kritiek!!!

afbeelding van Tim Krienz

Kun je uitleggen wat je precies bedoelt met 'verdient meer kritiek'? Bedoel je het subscription model? Zelf vind ik dat een goed model, voor €12 p/m heb ik twee prima programma's waarmee ik heel veel kan. De raw conversie kan beter, maar met wat aanpassingen en saven als een preset, vind ik het prima. Capture One pro 8 heb ik ook, daarvan vind ik de conversie heel mooi zolang je in beheerste lichtcondities werkt (in de studio). Mijn Nikon D3 files vind ik matig in C1, datzelfde probleem had ik ook in Aperture, te oranje en te verzadigde kleuren.

afbeelding van Anoniem

het feit dat Photoshop en Dreamweaver niet meer als update beschikbaar is, maar enkel als maandelijks abonnement in Cloud (kloot) versie. Hoop niet dat men met Lightroom dezelfde weg opgaat?! Met het Cloud model bind men de Consument aan een maandelijks bedrag, wat als men het opzegt. Heb misschien met de nieuwe mogelijkheden van enkel lightroom nodig waarom duwt men dan Photoshop nog eens Photoshop door mijn strot???