Activeon Solar X aangekondigd - 4K-actiecamera met zonnepanelen

Activeon Solar X aangekondigd - 4K-actiecamera met zonnepanelen

Thomas Kouveld 820
Activeon kondigt tijdens CES 2016 een bijzondere actiecamera aan. De Activeon Solar X gebruikt namelijk de zon als belangrijkste energiebron. Door middel van een oplaadstation met zonnepanelen kun je de kleine 4K-actiecamera opladen. Een lege accu is na een uur in de zon opgeladen, aldus Activeon.

De Activeon Solar X beschikt over een 16-megapixel CMOS-sensor en een lichtsterk objectief met een diafragma-opening van f/2.4. Het objectief bestaat uit zeven lenselementen en is in te stellen van een 170 graden groothoek tot een 'normaal camerabeeld.'

De actiecamera kan filmen in 4K, maar helaas met slechts 15 fps, wat niet genoeg is voor vloeiend beeld. Met hoeveel beelden per seconde de actiecamera filmt in full hd, heeft de fabrikant nog niet bekendgemaakt.

Activeon Solar X

Activeon Solar X opladen met zonnepanelen

Wat de Activeon Solar X bijzonder maakt, is het gebruik van zonne-energie om de camera op te laden. Volgens Activeon duurt het een half uur om een lege accu tot tachtig procent op te laden, met een uur moet de accu volledig zijn opgeladen.

Om de Activeon Solar X op te laden, plaats je de camera in het Station X-oplaadstation. De accuduur van de camera zelf is twee uur, daar komt nog vier uur bij met een volledig opgeladen Station X. Je kunt dus blijven filmen terwijl de camera wordt opgeladen.

Activeon Solar X

Prijs en beschikbaarheid

De Activeon Solar X is vanaf maart 2016 beschikbaar. Een adviesprijs is nog niet bekend.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas