Aantal fotografen in tien jaar tijd verachtvoudigd – Vier miljard fotografen

Aantal fotografen in tien jaar tijd verachtvoudigd – Vier miljard fotografen

Maarten Jacobi 2215
Al een tijdje zien we een daling in de verkoop van de compactcamera's, wat goed verklaarbaar is met de enorme opkomst van smartphones. Omdat smartphones steeds betaalbaarder worden en wereldwijd meer terrein winnen, zijn er in de afgelopen tien jaar acht keer zoveel mensen die dagelijks fotograferen.

Het is nou eenmaal een feit dat fotograferen makkelijker is dan ooit. Dit staat uiteraard los van de kwaliteit van de foto's en of je een professional bent of niet. Volgens een onderzoek van Futuresource Consulting, zijn er in tien jaar tijd acht keer meer 'fotografen' op de wereld.

1,2 triljoen foto's per jaar

Dit betekent ook dat er veel meer foto's zijn gemaakt. Het onderzoeksbureau schat dat er gemiddeld 1,2 triljoen (1.000.000.000.000) foto's zijn gemaakt in 2015.

Het aantal mensen dat dagelijks fotografeert staat nu op meer dan vier miljard (van de zeven miljard mensen op aarde). Hiervan wordt zo'n tachtig procent gemaakt met de mobiele telefoon.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van Peter3818

En opvallend genoeg is het aantal fotozaken (in Nederland) in dezelfde periode meer dan gehalveerd.

(bronnen: http://statline.cbs.nl/Statweb/publication/?VW=T&DM=SLNL&PA=03760ED&D1=0... en http://statline.cbs.nl/Statweb/publication/?DM=SLNL&PA=81589ned&D1=0&D2=...)