360fly drone wil concurrentie voor zijn – 4K 360 graden video

360fly drone wil concurrentie voor zijn – 4K 360 graden video

Maarten Jacobi 1703
Met de 360fly drone wil 360fly eerder zijn dan de concurrentie. Met de drone moet het mogelijk zijn om in de lucht 4K 360 graden video op te nemen. Ook is het mogelijk om de beelden live of achteraf te bekijken via virtual reality.

Virtual reality maakt zijn opmars en daarbij ook de camera's die eventuele content hiervoor leveren. Kickstarter staat er vol mee, maar ook bedrijven als Kodak en Nokia wagen zich aan deze nieuwe technologie.

GoPro houdt zich opvallend stil wat betreft 360 graden video- en fotografie, waar vermoedelijk binnenkort verandering in komt. Er gaan geruchten dat het mogelijk wordt om met de GoPro drone Karma 360 graden video op te nemen.

360fly drone met 4K filmfunctie

Om deze ontwikkeling voor te zijn moet je als opkomend bedrijf snel handelen. 360fly heeft daarom onder andere een drone ontwikkeld die 4K filmt. Ook heeft het bedrijf een speciale sporthelm ontwikkeld in samenwerking met sportbedrijf BRG, waarop de 360 graden actiecamera kan worden gemonteerd.

Voor de 360fly drone is er ook een verbeterde camera gebruikt, die tevens nieuwe functies biedt als een time-lapse modus, motion- en autodetectie en ook autopilot tracking.

Op de website van 360fly is meer informatie te vinden over de laatste ontwikkelingen.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten