$30.000 camera vs. bowlingbal

$30.000 camera vs. bowlingbal

Nadja Geskus 2128
MXR Productions plaatste een toch wel heel vreemde video. Tijdens het opnemen van een commercial voor een bowlingbaan, besloten ze om een shot te maken van een bowlingbal die de camera nadert. Echter werd de camera niet op tijd omhoog getrokken en de bal raakte de onderzijde van de camera.

Botsing met bowlingbal

In de video zie je hoe de bowlingbal de camera raakt, waarna het objectief van de RED Epic camera valt en sommige delen de lucht in vliegen. Volgens sommige was de video fake, maar MXR Producitions blijft volhouden dat het incident echt is. Toch zijn veel sceptici het er niet mee eens.

MXR Productions

Volgens MXR Productions brak de bowlingbal de adapter die werd gebruikt om een Nikon objectief op een EF-vatting van een RED camera te monteren. Later meenden ze dat dit niet een originele vatting was, maar een goedkope imitatie.

Waar of niet?

Volgens sceptici is het verhaal fake. Waarom zou men immers een camera richten op de andere camera? Tenzij ze wisten dat er iets ging gebeuren. Volgens anderen wordt dat vaker gedaan, voor een achter de schermen video. Wat denk jij? Is het verhaal waar of niet?

$30.000 camera vs. bowlingbal

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja