BenQ BL2411PT ips-monitor met 16:10-verhouding

Redactie DIGIFO... 1098
De meeste nieuwe monitoren hebben tegenwoordig een beeldverhouding van 16:9. Wie liever wat meer verticale ruimte heeft, kan terecht bij BenQ. De fabrikant brengt de BL2411PT op de markt. Het scherm is gericht op de zakelijk markt maar beschikt over een ips-paneel.

Persbericht:

Eindhoven, 26 maart 2013 -  BenQ, de expert in LED-displays, breidt de succesvolle BL-serie voor het zakensegment uit met het met IPS-panel technologie uitgeruste model BL2411PT. Met name ergonomie en energie-efficiëntie stonden centraal bij de ontwikkeling van deze displays met een 60,96 cm/24 inch beeldschermdiagonaal in 16:10 formaat en een WUXGA resolutie van 1920 x 1200. De display is vanaf half april in de winkel verkrijgbaar tegen een prijs van € 299,00 incl. BTW.

Voor de nieuwe businessprof wordt gebruik gemaakt van IPS-panel technologie met LED backlight. De absolute kleurnauwkeurigheid met een maximale kleurintensiteit van 16,7 miljoen kleuren, een dynamische contrastratio van 20.000.000:1 en een helderheid van 300cd/m2 voldoen zelfs aan de hoogste op kantoor gestelde eisen. De BenQ BL2411PT beschikt over een bijzonder stabiele gezichtshoek van 178 graden horizontaal en verticaal en maakt zo optimale weergave van de afbeelding mogelijk, zonder kwaliteitsverlies - om het even of er nu zijdelings of van bovenaf naar de display gekeken wordt.

Om de best mogelijke ergonomie te waarborgen is de monitor 130 mm in hoogte verstelbaar en is de hellingshoek met een bereik van -5 tot +20 graden optimaal in te stellen op de persoonlijke behoeften van elke willekeurige gebruiker. De pivoteerfunctie maakt het indien nodig zelfs mogelijk in horizontaal formaat te werken.

De geïntegreerde Eye Protect Sensor ontziet de ogen van de kijker door de helderheid van de monitor automatisch aan te passen aan het omgevingslicht. De intelligente Eco Sensor maakt dat de monitor automatisch overschakelt naar de stand-by modus wanneer de gebruiker niet aan het beeldscherm zit. Dit is een stroombesparende functie: tot rond 20% van de arbeidsduur wordt gewoonlijk immers niet achter de monitor doorgebracht.

De twee geïntegreerde luidsprekers van 1 watt en de flexibele connectiviteit met D-Sub, DVI-D en display port maken het geheel compleet.

Het stroomverbruik in de eco-modus bedraagt minder dan 23 watt en in de slaap-modus zelfs minder dan 0,3 watt. Daarmee voldoet de BL2411PT aan de vereisten van het ENERGY STAR 5.2 label voor bijzonder zuinige kantoorapparatuur. Bovendien is de display EPEAT-Silver en TCO 6.0 gecertificeerd.

BenQ 24 inch

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie